Koštrunizacija

A veš tisto, ko sindikalni kapo z 22-letnim stažem na čelu FIDES-a po anonimki mladih zdravnikov ugotovi, da gre najbrž za primer iz mariborskega UKC-ja, in da enostavno ni vedel, da so razmere tako katastrofalne, da je vrhuška tako vzvišena in da je na delu takšno izkoriščanje. No to.
Edina primerjava, ki se je tu spomnim je primer žene Mao Tse Tunga, ki je v času kulturne revolucije protestirala pred enim izmed ministrstev in zahtevala neusmiljen obračun s skorumpiranimi partijskimi kadri. Zgolj toliko, če sindikalni kapo ne bo vedel, kje najti navdih za svoje nadaljnje akcije in revolucionarni pohod skozi institucije.
kostrun_prepirun

Država in revolucija 2.0

ps: sindikalna strategija Fidesa in povzetek pogajanj z vlado črpam iz sledeče strokovne literature: http://www.e-kres.si/index.php?area…
“Filip in Katarina se prepirata. Nenadoma pa ne moreta verjeti svojim očem. Med najbolj srditim prepirom se na njunih ramenih pojavita koštruna prepiruna, ki prepir še podžigata tako, da obema šepetata nesramnosti v uho. Srditejši je prepir, večji in močnejši so koštruni prepiruni. Če se otroci znova pobotajo, koštruni najprej izgubijo ostre rogove, potem pa se spremenijo v majhne, krotke ovčice. A ko so enkrat na delu, se jih res težko odkrižamo… Filip, Katarina in njuna mama imajo odlično zamisel: da se ti koštruni prepiruni sploh ne bi več prikazali, sestavijo seznam pravil, ki naj bi prepire preprečil. Koštruni prepiruni tako sploh ne bi imeli več možnosti, da bi se pojavili, otroci pa bi se lahko igrali v miru.”
Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s